Преглед на Dr.Web Security Space от Safety Detectives (2021)

Подробен експертен преглед

Dr.Web е руски антивирусен разработчик, който предлага антивирусни решения за Windows, Linux, Mac и Android. Изпробвах Dr.Web Security Space (и включения към него Dr.Web Scanner), за да видя дали този инструмент има достатъчно огнева мощ, за да предложи стабилна защита срещу заплахи.

Сигурност

Dr.Web предлага три опции за сканиране в главното си меню. Въпреки че на инструмента за персонализирано сканиране изглежда му липсваше част от изтънчеността, наблюдавана от по-известни доставчици, бързо осъзнах простотата му. Пълното сканиране обхваща както устройства, така и сменяеми носители (като USB устройства), докато експресното сканиране е насочено към критични системни пътища. Това е повече от достатъчно, за да отговори на нуждите на повечето потребители.

Експресно сканиране от Dr.Web

Евристична и базирана на дефиниция защита

Но колко добра е защитата му? Трудно е да се възпроизведат методологиите на специална лаборатория за тестване на вируси, но програмата откри и постави под карантина малкия набор от 10 вируса и парчета от известен зловреден софтуер, които хвърлих върху него. От версия 11.0, програмата също така поддържа евристичната технология Enhanced Dr.Web Process, която е предназначена да предотврати атаките, включващи zero-day експлойти в най-често срещаните приложения на Windows, включително Mozilla Firefox, Google Chrome и MS Office.

Антивирусната програма също така се актуализира в реално време с информация, извлечена от Dr.Web Cloud, за да се гарантира, че нейните дефиниции на вируси са възможно най-актуални, дори когато не са свързани с интернет. Комбинацията от евристичен поведенчески анализ и актуализиран в облак антивирусен механизъм в реално време осигурява повече от достатъчна защита на потребителите.

Характеристики

Dr.Web разполага с малък набор от инструменти, които допълват основните му антивирусни функции. Неговата помощна програма за предотвратяване на загуба на данни създава локални дубликати на критични файлове, които остават достъпни в случай, че оригиналите са повредени или унищожени.

Компоненти на Dr.Web Security Space

Има и отделен карантинен мениджър, където потребителите могат да проверяват, изтриват и пускат файлове, които програмата е определила като подозрителни. Успях да променя известията, които ще се появяват, ако бъде открита обезпокоителна програма.

Родителски контрол с подробен избор на конфигурация

Dr.Web включва услуга за родителски контрол и бях изненадан да видя много възможности за безопасност. Конфигурационните настройки могат лесно да се импортират и експортират с помощта на плъзгане и пускане на менюто, така че тяхното репликиране на множество устройства е бързо и лесно. Разширените настройки също така осигуряват много контрол върху това какъв вид процес на сканиране да следва (нормално за по-бързо сканиране от по-ниско ниво или „параноичен“ за по-изчерпателна проверка) и ми дадоха възможност за включване и изключване на сканиране на LAN обекти руткитове.

Родителски контрол

Лесно използване

Невъзможно е да се повреди нивото на удобство за използване на Dr.Web. Екранът за приветствие е толкова измамно прост, че се съмнявах колко мощен би бил. Dr.Web е възхитително лесна програма за навигация и инсталацията отне по-малко от три минути. Ако търсите ясни опции за сканиране (без ненужни опции), той разполага с всичко необходимо.

Поддръжка

Dr.Web предоставя някои добри уроци в своя онлайн център за поддръжка и поддържа глобален телефонен център, където екипът му помага при запитвания на клиенти. Някои ресурси (като например формуляра за отваряне на тикети) са достъпни само на руски, но агентите могат да говорят английски и бързо реагират. Поддръжката на тикети се обслужва 24/7, което е чудесно, ако възникне критичен проблем извън работното време на компанията.

Ценообразуване

Dr.Web Security Space предлага много достъпен план за защита, който обхваща един работен плот (PC / Mac) и мобилно устройство за една година. Dr.Web KATANA (Убий активни заплахи и нови атаки) е описан като „вашият втори антивирус за Windows“. Той включва някои от най-новите анти-вирусни и анти-рансъмуерни алгоритми за откриване на кибер заплахи. Като се има предвид как двата продукта се сравняват с другите на пазара, препоръчвам да ги купите и двата.

Защитете персоналния си компютър, лаптоп, телефон и смарт телевизор с антивирусна програма от Dr.Web

Поръчайте своята антивирусна програма Dr.Web от онлайн магазина на BMG Data. Свържете се с нас за повече информация.

Статията е публикувана в сайта на Safety Detectives.

Контакти

  • Тел: +359 2 460 50 60
  • E-mail: office@bmg.bg
  • Адрес: 1172 София, ул. Никола Габровски 14
  • Карта на сайта

Вход

създаване на профил
BMG Data

Login