Fujitsu ускорява обработването на комплексни натоварвания с новия NVIDIA GPU-базиран PRIMERGY GX2460 M1 сървър

Fujitsu подпомага глобалната трансформация, ръководена от данните, като пуска на пазара достъпен за масовия потребител сървър с NVIDIA GPU-ускорени изчисления за иновативни AI натоварвания. Портфолиото PRIMERGY GX сървъри осигурява високоскоростна производителност за сложни за обработка задачи както днес, така и в бъдеще.

Понастоящем повечето данни, събирани и съхранявани от организациите, остават неизползвани. Но базираните на NVIDIA GPU-ускорени изчисления ще променят това. Според изследване на Gartner пазарът на сървърни графични процесори продължава да се разширява с над 20% CAGR. Предприятията все по-често използват графични процесори в центровете за данни, за да ускорят значително производителността на процесите, включително AI и data science, deep learning, анализ на данни, виртуални десктоп инфраструктури (VDI) и графики.

Разработени изключително за GPU-ускорени работни среди, новите Fujitsu PRIMERGY GX2460 M1 сървъри оптимизират както изчислителните възможности, така и работата на NVIDIA графичните процесори и трансфера на данни, използвайки най-новата технология с усъвършенствани AMD процесори и високоскоростни PCIe Gen4.0 шини. Това дава значителен тласък на производителността на сървъра за натоварвания с голямо количество данни. Организациите могат да си създадат конкурентно предимство като отключат нови ползи и ускорят извличането на стойност от своите данни, което ще им позволи да трансформират потребителското преживяване, да разкрият нови пазари и да увеличат продуктивността на служителите си и процесите.

Primargy GX2460 M1

Fujitsu Primargy GX2460 M1 Server

Отлично съотношение цена-производителност за сложни корпоративни задачи

Предлагайки отлично съотношение цена-производителност за широк набор от сложни корпоративни задачи, двупроцесорният рак сървър PRIMERGY GX2460 M1 разполага с второ поколение AMD EPYC процесори с до 32 ядра, 1TB DDR4 памет и до 4 NVIDIA сървърни графични процесори. Осем NVMe/SATA дискове гарантират светкавично бързо съхранение на големи количества данни, докато до шест2 високоскоростни PCIe Gen4.0 слота поддържат графични процесори, опции за съхранение на данни и мрежови карти за гъвкаво разширение. С компактния си размер, универсалният сървър е проектиран да бъде енергийно ефективен, като гарантира ниски разходи за притежание (TCO). Той се управлява лесно заедно с други дейта център инфраструктурни ресурси посредством Fujitsu Software Infrastructure Manager (ISM).

„Данните са ключовият фактор за бизнес в днешния свят, ориентиран към данните, за всички индустрии, независимо от размера на компанията. Тъй като информацията продължава да расте експоненциално, организациите трябва да я придвижват по-бързо, да съхраняват по-големи количества и да я обработват в периферията, центровете за данни и облака. GPU-ускорените изчисления са платформата, от която имат нужда, за да го направят интелигентно. Точно затова разширихме нашето PRIMERGY портфолио с представянето на PRIMERGY GX2460 M1 – изцяло нова, произведение на изкуството сървърна категория, която предоставя на клиентите идеалното решение за техните AI, data science, graphics, високопроизводителни изчисления (HPC) и VDI среди. Използвайки увеличена изчислителна мощ, бизнесът ще може да извлече повече от своите данни, да отключи нови възможности и да осъществи своите най-амбициозни стратегии за растеж, ръководени от данните“, сподели Olivier Delachapelle, Head of Category Management Product Europe във Fujitsu.

 

classic-editor-remember:
classic-editor
Контакти

  • Тел: +359 2 460 50 60
  • E-mail: office@bmg.bg
  • Адрес: 1172 София, ул. Никола Габровски 14
  • Карта на сайта

Вход

създаване на профил
BMG Data

Login