Ревю на ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 предлага на фотографите многофункционален софтуер, който включва обработка на RAW изображения, редактиране на снимки, управление на цифрови активи, редактиране на слоеве, разпознаване на лица, HDR и фокусиране. В допълнение, ACDSee предлага модел за плащане без абонамент, за да можете да го закупите веднъж и да го притежавате за цял живот. Вие решавате кога е необходимо надстройване (ъпгрейд) въз основа на новодобавени функции, които ще са от полза за вашия работен процес. Ако предпочитате абонаментен модел, от ACDSee предлагат и тази опция.

Най-новото издание на Photo Studio е ACDSee Photo Studio Ultimate 2021, което обещава множество нови функции, както и подобрения спрямо Photo Studio 2020. Какви са тези нови функции?

Какви са новите функции на ACDSee Photo Studio 2021?

Новите функции са както следва:

 • Подобрен инструмент за изрязване;
 • Подобрен воден знак (Watermark);
 • Поддръжка на GoPro;
 • Подобрено бързо търсене;
 • Подобрено групово преоразмеряване;
 • Подобрено групово преименуване;
 • Нови панели и потребителски интерфейс за режим на разработка;
 • Tone Wheels;
 • Прецизиране на избора;
 • Персонализиран текст.

Ако вече сте закупили Photo Studio 2020, може да се чудите дали надграждането до Photo Studio Ultimate 2021 е във ваш интерес. В края на краищата, всички промени, които трябва да направите в работния си процес, могат да се превърнат във времето, което прекарвате в редактиране на вашите снимки и това време така или иначе обикновено е доста ограничено.

Както в старата версия на Photo Studio (2020), имате такова богатство от функции в този софтуер. Photo Studio Ultimate 2021 се стреми да вземе тези функции, които харесвате от Photo Studio 2020, и да ги направи по-добри, както и да въведе нови.

Нека да разгледаме функция по функция в това ревю и да видим какво представляват те.

Какво е ACDSee Photo Studio Ultimate 2021?

ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 е цифров каталог и софтуер за редактиране на снимки с функции за управление на цифрови активи. Тъй като софтуерът за управление на цифрови активи работи перфектно, Photo Studio е наречен един от най-добрите софтуери за редактиране на снимки.

Какво представлява ACDSee Photo Studio Ultimate 2021?

ACDSee хвали Photo Studio Ultimate 2021 заради скоростта си. Според тях Photo Studio Ultimate 2021 има:

 • 100 процента по-бърза скорост на стартиране;
 • 20 процента по-бързо RAW декодиране;
 • 40 пъти производителността на базата данни;
 • 50 процента по-бързо превключване;
 • 100% увеличение на скоростта за нови категории и ключови думи.

Photo Studio Ultimate 2021 е създаден „за фотографи, отдадени на своя занаят“, казва ACDSee, което означава акцент върху прецизното редактиране и по-добрата производителност на софтуера.

Новите функции на ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 в детайли

Както ви казва този списък от въведението, ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 е пълен с изцяло нови функции или подобрения на функции, които познавате и обичате от Photo Studio 2020. Ето преглед на тези функции, ексклузивни за Photo Studio Ultimate 2021.

Подобренo изрязване

Изрязвате изображенията си според правилото на третините всеки път, но никой от днешните софтуери за редактиране на снимки не прави изрязването толкова бързо и интуитивно, колкото би могло да бъде. Във Photo Studio Ultimate 2021 ACDSee взе инструмента за изрязване от Photo Studio 2020 и го направи още по-полезен.

Новата и подобрена версия включва относително позициониране (relative positioning), така че можете да изрязвате повече от едно изображение едновременно. Можете да коригирате предварителните настройки за изрязване, както ви харесват, като зададете изрязването с процент или дори точно с пиксел. Ако искате да изрежете вертикално или хоризонтално, можете да изберете и това.

Този вид ефективност може да допринесе много за превръщането на Photo Studio Ultimate 2021 в полезна част от вашия работен процес за редактиране на снимки.

Подобрен воден знак

Важността на водните знаци за фотографите е от първостепенно значение. Водният знак на вашите изображения може да попречи на крадците на данни да щракват с десния бутон, да запазват снимките ви и след това да ги публикуват в социалните медии и да се преструват, че са техни. За съжаление, тази нечиста дейност се случва твърде често.

Функцията за воден знак вече присъстваше в Photo Studio 2020, но ACDSee го направи още по-добър в Photo Studio Ultimate 2021, като подобрява точността на водните знаци, особено за групови изображения.

Watermarking Anchor Points – ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

Задавате водния си знак чрез опорна точка, представена като девет точки в изображението. Всяка точка обозначава част от вашата снимка, като например горния ляв ъгъл, центъра или долния десен ъгъл. Избирате опорна точка, задавате я хоризонтално и вертикално цифрово и регулирате непрозрачността.

Ако искате да работите с водния знак като нов слой, можете да направите и това. Имате и отметки за настройка на прозрачността и алфа канала на водния знак.

Функцията Watermark на Photo Studio Ultimate 2021 отчита съотношението на вашите водни знаци и след това го приспособява, за да създаде водни знаци, които изглеждат добре.

Поддръжка на GoPro

Пътувате ли на много места с GoPro, закачен за главата или тялото ви? GoPro се превърна в удобен малък фотоапарат за авантюристи, които искат изживяване със свободни ръце. Освен видео, GoPro може да заснема и изображения.

В Photo Studio Ultimate 2021 можете да импортирате тези RAW GoPro изображения и да ги редактирате в рамките на софтуера.

Подобрено бързо търсене

Следващите няколко функции са част от софтуера за управление на цифрови активи на Photo Studio Ultimate 2021. Започвайки с „Бързо търсене“, това е функция, която трябва да ви е позната, ако вече използвате Photo Studio 2020. В Photo Studio Ultimate 2021 ACDSee добави бутона за превключване.

Представете си, че имате огромни бази данни с изображения, които са събрани в много фотосесии. Започнали сте да ги организирате с вашия софтуер за редактиране на снимки, но винаги можете да направите повече. Photo Studio Ultimate 2021 има бутон за превключване, така че организирането на вашите снимки става по-лесно.

Начинът, по който Бързото търсене работеше в старата версия, беше, че ако търсите общ термин, получавате широки резултати. Да приемем, че сте въвели „животно“. Ще видите всяка снимка на животно, която имате на компютъра си.

Бутонът за превключване ви позволява да търсите в рамките на вашето търсене. Например, ако напиша „сняг“ в търсенето с бутон за превключване, сега получавам само снимки на животни, направени на заснежен фон.

Подобрено групово преоразмеряване

Инструментът за групово преоразмеряване, друга част от този софтуер за управление на цифрови активи, преоразмерява вашето изображение, създавайки дубликат на оригинала. Можете да избирате от различни критерии за преоразмеряване, включително:

 • Къс ръб;
 • Дълъг ръб;
 • Размер на печат;
 • Процент;
 • Размер в пиксели.

Преоразмеряването с пиксели е до известна степен ясно. Можете да изберете височината и ширината на новото изображение чрез числова стойност. Можете също така да определите дали искате да намалите или увеличите новата снимка, като промените размера. Ако искате да запазите оригиналното съотношение на изображението непокътнато, уверете се, че сте го изключили.

Подобрено групово преоразмеряване – ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

Функцията Print Size (Размер на печат) ви позволява да изберете вашата резолюция, както и височината и ширината на вашата снимка. Когато редактирате по дълъг или къс ръб, съотношението ви трябва да се поддържа, така че полученото изображение с преоразмеряване да не изглежда нестабилно.

Трябва ли да преоразмерите група от изображения? Photo Studio Ultimate 2021 ви позволява да запазите нова предварителна настройка, за да можете да се върнете към нея следващия път, когато трябва да преоразмерите някоя ваша снимка по същия начин.

Подобрено групово преименуване

В същата посока като групово преоразмеряване (Batch Resize) е групово преименуване (Batch Rename), функция, по която много се работи в Photo Studio Ultimate 2021. Batch Rename следва ред на операциите, който започва първо с избираем шаблон.

След това търсите текст, който трябва да бъде заменен, избирате промяна на главни и малки букви или обратно и вмъквате или премахвате текста си. И накрая, можете да поискате пакетното преименуване на лентови пространства, включително последователни интервали, последващи интервали или всички интервали.

Подобрено групово преименуване – ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

Следването на ред от операции като този е изключително адаптивно. Можете дори да добавяте метаданни, мултимедийни атрибути, атрибути на изображения и свойства на файлове към вашите шаблони за повече контрол върху имената на вашите файлове.

Нови панели и потребителски интерфейс за режим на разработка

Photo Studio Ultimate 2021 разполага с режим на разработка с чисто нови панели и потребителски интерфейс. Панелът за разработка се премести в дясната страна на софтуера за лесно редактиране. Подобреният потребителски интерфейс не ви пречи и затруднява, което е винаги приятно.

Режимът за разработване регистрира история на редакциите, които правите. Ако промените мнението си дали искате мастилено черно нощно небе за тази снимка на гмуркач или ярко, сапфирено дневно небе, можете да се върнете, докато оригиналното ви изображение не бъде докоснато. След това можете да започнете да го редактирате по различен начин.

Също така ще намерите Preset Manager в режим на разработка вдясно. ACDSee нарича това една от най-мощните части на Photo Studio Ultimate 2021. Можете да запишете всички разработки на вашите редактирани изображения, след това да отворите ново изображение и да възпроизведете това развитие върху него. Можете да направите това, като създадете своя собствена предварително зададена разработка.

Предварителните настройки имат широка гама от превключватели, включително в области като цвят, детайли, стил, ефекти, осветление, геометрия и тонови криви. Просто изберете този, който съответства на вашия стил и можете да стартирате вашата предварителна настройка на групови изображения или други изображения, които зареждате в софтуера.

Tone Wheels

Няма да намерите Tone Wheels във Photo Studio 2020. Тази ексклузивна функция Photo Studio Ultimate 2021 ви позволява да направите допълнително тониране с много повече подробности и детайли. Всяко от трите колела представлява различен аспект на вашето изображение, като акцентите, средните тонове и сенките.

Функцията Tone Wheels на ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

Задавате цвета, яркостта и наситеността на всяко от трите колела на тона по един от няколко начина. Можете да започнете да въртите колелата, за да достигнете идеалните си настройки, или да използвате капкомера, за да намерите цвят от оригиналното си изображение и да започнете да редактирате цвета от там.

Можете да получите доста поразителни резултати от Tone Wheels и без никакви цифрови стойности или плъзгачи, което е доста готино.

Прецизиране на избора

Инструментът за прецизиране на избора (Refine Selection) е известен също като Refine Edge. В Refine Edge подчертавате ръбовете на изображението си с пръчката, премествате перата и неподвижния ръб и създавате буферно поле. Сега, когато използвате инструмент като Smart Erase, за да премахнете секции от снимката си, нямате изкуствена промяна на изображението.

Персонализиран текст

Последната нова функция на ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 е адаптивни текстови опции. С новия инструмент Text on a Path, вие задавате път за вашия текст, по който да се подравнява. Този път може да бъде направо или дори криволичещ. Започвате с три контролни точки на пътя, но можете да добавите още за текст, който се движи уникално според вашите нужди.

Инструментът Text Frame добавя вашия текст към поле в рамка. Можете да увеличите или намалите размера на кадъра за писане на значително копие. Текстовите слоеве също са неразрушими, което ви дава свободата да работите уверено.

Други страхотни характеристики на ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

Това не е всичко. Освен горните нови и подобрени функции на ACDSee Photo Studio Ultimate 2021, ето още няколко любими функции, които се появяват в този софтуер.

RAW редактиране

Photo Studio Ultimate 2021 има RAW поддръжка на снимки за GoPro, но това далеч не е единствената поддържана камера. Всички видове марки камери са съвместими с редактирането на RAW в софтуера, включително Kodak, Sony, Leaf, Samsung, FujiFilm, Pentax, Epson, Contax, Phase One, Nikon, Adobe и много, много други.

Подобрена ACDSee Mobile Sync

ACDSee Mobile Sync е една от най-добрите части на ACDSee и отново е във Photo Studio Ultimate 2021. Сега можете да синхронизирате снимките, които започнете да редактирате от телефона или таблета си, към вашия компютър или обратно. Вашите опции за синхронизиране включват дори сканиране на QR-код. Mobile Sync проследява и изображенията, които синхронизирате, така че никога няма да се чудите къде са отишли вашите снимки.

Наличен безплатно в Apple App Store и Google Play Store, ACDSee Mobile Sync е съвместим и с друг софтуер от семейството ACDSee. Това включва Photo Studio Professional 2021 и Photo Studio Home 2021.

Редактиране на слоеве

Вие ли сте от типа фото редактор, който предпочита да изгражда слой по слой по слой? Някои фото редактори наистина не могат да се справят с това. Те могат да започнат да затъват с повече слоеве, които използвате, или може да се сблъскате с ограничения за това колко слоя могат да се добавят.

Редактиране на слоеве – ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

Photo Studio Ultimate 2021 разполага с Layered Editor за използване на всякакви опции за наслояване, включително:

 • Слоеви ефекти с режими на смесване;
 • Коригиращи слоеве;
 • Слоеви маски;
 • Инструмент за текст;
 • HDR;
 • Фокусиране подреждане.

Всичко това е част от параметричното редактиране на Photo Studio Ultimate 2021, което оставя оригиналната снимка непокътната чрез неразрушаващи редакции в съответствие с инструкциите, които сте задали.

Откриване и разпознаване на лице

Инструментът за откриване и разпознаване на лице в Photo Studio Ultimate 2021 е доста впечатляващ и със сигурност трябва да се спомене.

Ако направите много портрети, някои от вашите обекти може да се повтарят от време на време. Когато стартирате инструмента за разпознаване и откриване на лице, той определя кой е обектът в съответствие с техните черти на лицето.

Функция за разпознаване на лица – ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

Още по-добър е инструментът, който след това свързва лицата с имена, като ефективно идентифицира вашите обекти на снимки, така че да не се налага вие да го правите. Ако инструментът за откриване и разпознаване на лица не е съвсем сигурен кой е някой, той не ви оставя да гадаете. Вместо това инструментът ще ви предложи съвпадения.

Ако данните за лицето ви са запазени в Picasa и / или Lightroom и импортирате тези изображения в Photo Studio Ultimate 2021, този инструмент все още може да идентифицира и съпостави лицата вместо вас.

Миграция от Lightroom

Ако сте любител на Lightroom, който мисли да изпробва Photo Studio Ultimate 2021, ACDSee улеснява мигрирането. Софтуерът ще открие вашата база данни Lightroom Classic. След това можете да изберете да го импортирате, като отидете в режим Управление в Lightroom, след това Инструменти, База данни, Импорт и База данни Lightroom.

ACDSee може да импортира вашите Lightroom цветни етикети, рейтинги, ключови думи и колекции.

Колко струва ACDSee Photo Studio Ultimate 2021?

Любопитството ви към ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 може да е в своя пик, но все още не сте взели никакво решение. Първо трябва да знаете колко струва софтуерът.

Изборът ви зависи от това дали искате еднократен доживотен лиценз или годишен абонаментен план.

Доживотният лиценз за Photo Studio Ultimate 2021 струва еднократна такса от 306,00 лв с ДДС. За първата година, в която притежавате софтуера, Lifetime License ви осигурява техническа поддръжка и безплатни актуализации.

Годишният абонаментен план струва 122,40 лв с ДДС.

Преди да се ангажирате, можете да изтеглите безплатна пробна версия на Photo Studio Ultimate 2021.

Техническа спецификация на ACDSee Photo Studio Ultimate 2021

В момента ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 е достъпен само за потребители на Windows. Ето изискванията за хардуер и софтуер:

Вашият компютър трябва да има поне AMD или Intel процесор с 64-битова поддръжка, като ACDSee препоръчва Intel i3 за идеална употреба на софтуера. Необходими са ви 2 GB пространство на твърдия диск, графичен адаптер, съвместим с DirectX 10, 512 MB или повече VRAM и 2 до 6 GB RAM памет. Разделителната способност на вашия компютър трябва да бъде най-малко 1024 × 768, с разделителна способност 1920 × 1080 по-предпочитана.

Трябва да използвате Microsoft Windows 7 SP1, Microsoft Windows 8, Microsoft Windows 8.1 или Microsoft Windows 10 64-bit. Също така се препоръчва компютърът ви да има Microsoft Office 2010 или по-нова версия, Microsoft Media Player 9.0, Microsoft DirectX 10 и Microsoft Internet Explorer 9+.

Заключение

ACDSee Photo Studio Ultimate 2021 е най-новото издание на Photo Studio, което излиза на пазара. Този софтуер за управление на цифрови активи въвежда нови функции и добавя мощ зад много други класически инструменти на Photo Studio, с които вече сте запознати.

Това, което получавате, е софтуер, който се усеща като едновременно нов и познат. Кривата на обучение тук е всичко друго, но не и стръмна, и с добри цени и много страхотни функции в замяна, Photo Studio Ultimate 2021 би направил чудесно допълнение към вашия работен процес за редактиране на снимки.

Разгледайте и другите продукти на ACDSee, които предлагаме.

Контакти

 • Тел: +359 2 460 50 60
 • E-mail: office@bmg.bg
 • Адрес: 1172 София, ул. Никола Габровски 14
 • Карта на сайта

Вход

създаване на профил
BMG Data

Login