Windows 10 работи на над 800 млн. устройства

В света вече има над 800 милиона устройства, на които е инсталирана операционната система Windows 10, съобщи Ars Techniсa. Очаква се в началото на 2020 г. платформата да превиши заветните 1 милиард устройства.

Само преди половин година броят на Windows 10 устройствата беше със 100 милиона по-малък, сочи статистиката от официалния сайт на Microsoft. Преди една година пък версия 10 изпревари Windows 7 по популярност сред десктоп платформите.

При пускането на последната версия на Windows представители на Microsoft заявиха, че новата операционна система ще достигне до 1 милиард устройства в период от 2-3 години. Но тази прогноза предполагаше и популяризиране на смартфоните с Windows. Но компанията така и не успя да пробие на пазара и да се наложи като операционна система за смартфони. Впоследствие Microsoft се отказа и първоначалният план не можа да се реализира. За сметка на това компанията е едноличен лидер в десктоп версиите.

Все пак, почти сигурно е, че 10-тата версия на Windows ще преодолее границата от 1 милиард устройства в най-скоро време. Като се има предвид, че на половин година инсталациите на системата се увеличават със 100 милиона, може да се очаква, че бариерата от 1 милиард ще бъде преодоляна след една година.

Възможно е Windows 10 да достигне милиард устройства и по-рано. След 7 месеца изтича срокът за безплатна поддръжка на Windows 7. Много бизнес потребители, които работят на тази платформа, ще мигрират към Windows 10.

Източник: technews.bg

При нас може да закупите операционна система WIndows. Посетете нашия онлайн магазин за повече информация, отностно цени и наличности.

Контакти

  • Тел: +359 2 460 50 60
  • E-mail: office@bmg.bg
  • Адрес: 1172 София, ул. Никола Габровски 14

Вход

създаване на профил
BMG Data