Windows 10 работи на над 800 млн. устройства

В света има 800 милиона устройства, на които е инсталирана операционната система Windows 10, съобщи Ars Techniсa. Очаква се в началото на 2020 г. платформата да превиши заветните 1 милиард устройства.

Само преди половин година броят на Windows 10 устройствата беше със 100 милиона по-малък, сочи статистиката от официалния сайт на Microsoft. Преди една година пък версия 10 изпревари Windows 7 по популярност сред десктоп платформите.

При пускане на Windows 10 представители на Microsoft заявиха, че новата операционна система ще достигне до 1 милиард устройства за 2-3 години. Но тази прогноза предполагаше и популяризиране на смартфоните с Windows 10, от които Microsoft се отказа впоследствие и първоначалният план не можа да се реализира.

Все пак, почти сигурно е, че Windows 10 ще преодолее границата от 1 милиард устройства и то в най-скоро време. Като се има предвид, че на половин година инсталациите на системата се увеличават със 100 милиона, може да се очаква, че бариерата от 1 милиард ще бъде преодоляна след една година.

Възможно е Windows 10 да достигне милиард устройства и по-рано – след 7 месеца изтича срокът за безплатна поддръжка на Windows 7 и много бизнес потребители, които работят на тази платформа, ще мигрират към Windows 10.

Източник: technews.bg

Useful information:

Contacts

Log In

create an account
BMG Data