Кирила

Показване на 4 резултата

Правилен правопис с Кирила

Правилен правопис с Кирила Корект

Какво е правопис?

Правописът представлява система от валидни норми и правила на писане за даден език. Такива норми на правопис могат да бъдат писменото отбелязване на отделните думи и техните значими части – представки, корени, наставки, окончания; писането на сложни думи – слято, полуслято и разделно; използването на малки и главни букви; сричкопренасянето на части от думи на нов ред.

Освен това, правописът обхваща и правила за правилното поставяне на препинателни знаци (пунктуация) и изписването на съкращения.

Съществува ли софтуер за правопис на Български език?

Единственият софтуер за правопис на Български език, който работи отлично с Microsoft Office, е Кирила Корект. Той разполага с речник от близо 2 млн. думи за проверка на правопис.

Софтуерните продукти на Microsoft също разполагат с вградени опции за правопис и граматика, но те работят перфектно само с Английски език. Когато пишете на Български език, не може да разчитате на тези опции в Word, Excel или PowerPoint. Тук на помощ идва Кирила Корект. Софтуерът на Кирила ще ви помогне при създаването на текст, писането на документи, създаването на презентации – за да може да сте перфектни и да не се притеснявате за допускането на грешки.

Какво е правопис (Кирила)

Какво е правопис?

Проверка и корекция на правописа с Кирила:

Кирила Корект проверява и коригира правописа на вашите текстове при работа с български език в програмите от пакета MS Office 2003/2007/2010/2013/2016/2019: Word, Excel, Outlook, Outlook Express, Power Point, Front Page, Publisher, Access.

С Кирила Корект имате възможност да:

 • - коригирате думи с повече от една грешка;
 • - игнорирате думи с главни букви;
 • - избирате как искате да са сортирани предложенията;
 • - добавяте свои думи в потребителски речник.

Правописният речник е с актуална редакция и съдържа около 2 млн. думи.

Подобрете вашия правопис с Кирила! Най-актуалната версия на продукта е Кирила Корект 10+.

Какво още включва софтуерът Кирила, освен редакция на правопис?

Освен проверка и редакция на правопис, Кирила Корект разполага с други мощни инструменти за редакция при писане на текст.

 • Двуезичен българо-английски и английско-български речник с термини и преводни значения на думи от сферата на икономиката, ИТ, счетоводство и финанси, право, както и общоприети думи и изрази;
 • Модул за граматическа редакция, който представлява интелигентно решение за грешки като пропуснати запетаи, неправилно членуване и съгласуване, проблеми със слятото писане и много други;
 • Предложения за стилистична уместност – Кирила предлага редакция според 8 функционални стила;
 • Вграден електронен синонимен речник с добавени антоними и възможност за търсене и заместване по всички форми на думата. Търсете синоними на думите в Word, Outlook и Publisher само с едно кликване на мишката;
 • Сричкопренасяне – функцията е съвместима с всички програми от офис пакета на Кирила Корект сричкопренася вашите текстове по действащите правила за всички възможни позиции в една дума;
 • Подробни обяснителни бележки към всички предложения на модулите с примери, илюстриращи правилата;
 • HTML базирано ръководство, което ви дава информация за инсталацията на програмата, настройките и функционалностите на Кирила Корект.

Всички тези модули и функции на програмата ви гарантират безпроблемна работа при писане и създаване на текст.

Какво освен правопис включва Кирила

Какво още включва Кирила освен правопис?

Купете Кирила за по-добър правопис

За да не допускате грешки с правописа и граматиката в своята ежедневна работа, купете своята Кирила Корект от BMG Data. Свържете се с нас за повече информация.

Съществуват различни типове лицензиране на продукта. Може да закупите домашен, образователен, правителствен или фирмен лиценз, според това с каква цел ще го използвате.

Официален уебсайт: Кирила

Пробна версия на продукта ще намерите ТУК.

Какво е правопис?

Съществува ли софтуер за правопис на Български език?

Какво още включва софтуерът Кирила, освен редакция на правопис?

Купете Кирила за по-добър правопис