Защо да избера ABBYY FineReader 14?

Какво представлява ABBYY FineReader 14?

Защо да избера ABBYY FineReader 14? Отговорът на този въпрос получаваме от специалистите в бранша. “От години ABBYY FineReader е нашият безспорен избор на редактора за най-добрия софтуер за четене на оптични знаци.”, според колегите от най-популярния сайт за ревюта на софтуери и хардуери PC Magazine.

Обновената последна версия, ABBYY FineReader 14, е първокласно OCR приложение. То добавя функции за сравнение на документи, които не можете да намерите никъде другаде. Нови функции за редактиране на PDF, които се конкурират с разширения набор от функции в Adobe Acrobat. FineReader 14 е и най-доброто приложение за производителност на сравнение на документи, което съм виждал. Има възможност за сравняване на документи в два различни формата, така че можете да сравните Word файл с PDF версия на същия файл и да видите коя от двете има последните ревизии. Това е наистина страхотно.

В моята работа по писане и редактиране на документи аз винаги разчитам на ABBYY FineReader 14 и  работя предимно в Windows версията, а не на Mac. Причината за това е, че ABBYY FineReader 14 за Windows версия е много по-мощна от ABBYY FineReader Pro за Mac. За това ревю направих тест с ABBYY FineReader 14 Corporate Edition. Стандартна версия има всички OCR и PDF функции на корпоративната версия. Липсват сравнението на документи и не включва Hot Folder функция, която автоматично създава PDF файлове от документи или изображения, записани в папката.

За повечето потребители стандартната версия ще бъде повече от достатъчна. Но функцията за сравнение на документи сама по себе си си струва допълнителната цена за Corporate версията. Цените, между другото, са постоянни, без никакъв досаден модел на абонамент, който е необходим за продуктите на Adobe.

Набор от функции

Обикновено ще използвате OCR приложение, за да конвертирате сканирани изображения на отпечатан текст или в редактируем Word документ, или в PDF файл с възможност за търсене. Сега, когато всеки смартфон може да прави снимки с висока резолюция, дори не се нуждаете от скенер, за да създавате изображения, които можете да превърнете в документи, които могат да се редактират, но вашият OCR софтуер трябва да може да работи с изкривени снимки и некачествени копия в сравнение с висококачествено сканиране. FineReader винаги е превъзхождал изчистването на несъвършени изображения, но версия 14 изглежда дори по-впечатляваща от по-ранните версии. Когато използвах телефона си, за да снимам две страници в една книга, FineReader без усилие раздели снимките на изображения на една страница, пренебрегна изображенията, така че текстовите редове да са хоризонтални и да разпознава текста с превъзходна точност.

ABBYY FineReader 14 прикрива безбройните си разширени функции в рамките на ясни менюта за начинаещи. Разширените опции са лесно достъпни за напреднали потребители от лентата с инструменти и от менюто. Когато стартирате приложението се показва просторно меню, което изброява половин дузина задачи: преглед и редактиране на съществуващ PDF файл;

  • извършване на разширени OCR задачи в PDF файл;
  • конвертиране на стандартни формати на документи в PDF, Word, Excel, PowerPoint или електронни формати за публикуване като ePub и DjVu и много други.

Опциите за конвертиране включват възможността за комбиниране на няколко файла в един PDF, Word или Excel файл. Второто меню изброява опции за сканиране към FineReader OCR Editor или директно към PDF, Word, Excel или други формати за изображения, документи и публикации. Трето меню отваря отделното приложение за сравняване на документи на FineReader. Тази система от менюта е повече от достатъчна за постигане на повечето стандартни задачи за OCR и конвертиране на файлове. Стилният интерфейсът в Windows 10 е сред най-ясните, които съм виждал.

Силата на редактирането

За основното редактиране на PDF, ABBYY FineReader 14 има по-ясен и по-модерен интерфейс от Adobe Acrobat. Това улеснява изпълнението на задачи като използването на сертификат на разработчик за подписване на документ например. Функцията за търсене на FineReader има удобствата, на които Adobe не отговаря. Например, възможността да маркирате или подчертаете всички случаи на поредица от търсене. Можете също да включите удобен режим на редактиране, който ви позволява да изчистите всеки текст или място в документ. За целта просто изберете мястото с мишката, щракнете и преминете към следващия.

От друга страна, ABBYY не включва функцията за пълнотекстово индексиране на Acrobat, която може да направи търсенето в големи документи почти незабавно. Интерфейсът на ABBYY FineReader 14 използва познатата странична лента на миниатюрите или отметките отляво на изображението в пълен размер. Оформлението е изключително ясно и всички икони са обозначени. Новата фонова функция за разпознаване означава, че можете да започнете да редактирате PDF преди приложението да приключи операциите по разпознаване на текста.

Оптично разпознаване на символи (OCR)

Уникалните възможности на ABBYY FineReader 14 са най-очевидни в неговия OCR редактор. Сканираните изображения на стари книги, смачкана хартия или маркирани страници почти сигурно ще произведат или открити грешки, или показания, при които OCR софтуерът не може да бъде сигурен в оригиналния текст и прави най-доброто предположение за това, което е на страницата. OCR редакторът на FineReader работи като мощна проверка на правописа в текстообработваща програма, бързо тралира чрез съмнителни OCR показания, докато потвърждавате или коригирате всеки от тях – и превъзходният му клавиатурен интерфейс ви позволява да потвърдите съмнителен прочит на софтуера с едно натискане на клавиш или да го коригирате с две или три натискания на клавиши, обикновено избирайки правилния прочит от списък, който програмата предлага. Този вид повтаряща се работа обикновено натоварва мускулите на ръцете ви, докато маневрирате с мишката, но замисленият дизайн на FineReader намалява напрежението до абсолютен минимум.

Всичко във ABBYY FineReader 14 изглежда проектирано да намали ненужните операции. Когато го инсталирате, към иконата на лентата на задачите се добавя приложението Screenshot Reader. Това работи като свръхмодерна версия на вградения инструмент за изрязване на Windows. Използвам го, за да уловя текста, когато изображението на екрана показва картина на някакъв текст, но не ми позволява да избирам самия текст. Например, изображение на страница в Google Книги или функция на Amazon Look Inside. Стартирам приложението Screenshot Reader и плъзгам мишката, за да оформя текста, който искам да заснема. След това изчакайте секунда или две, докато FineReader изпълнява OCR на изображението и изпраща текста в клипборда.

Най-добрият OCR

За усъвършенстван, висококачествен и фино настроен OCR, ABBYY FineReader 14 по същество няма почти никаква конкуренция. Adobe Acrobat DC е електронен механизъм за редактиране на PDF, с вградени силни OCR функции. Но не е толкова точен като FineReader и не предлага нищо подобно на интерактивния OCR редактор на ABBYY FineReader 14.

OmniPage и корпоративното ниво OmniPage Professional предлагат мощни, автоматизирани OCR функции, които работят добре за операции с голям обем. Но поне в ограниченото ми тестване, OmniPage не отговаря на FineReader в точността или в интерфейса за редактиране на OCR. По-нискотехнологичният ReadIris Pro, снабден с много скенери, не съответства на нито една от тези три в удобство или точност. Acrobat, OmniPage и FineReader правят така, че всички останали OCR софтуери им дишат прахта. Но FineReader, нашият избор на редакторите, е единственият от трите, който ще искате, ако се нуждаете от максимална точност, удобство и контрол.

Посетете нашият онлайн магазин, за да се запознаете с различните лицензи и цени на ABBYY FineReader 14.

Източник: pcmag.com

br_labels:
a:58:{s:15:"label_from_post";s:0:"";s:12:"content_type";s:4:"text";s:4:"text";s:5:"Label";s:11:"text_before";s:0:"";s:14:"text_before_nl";s:0:"";s:10:"text_after";s:0:"";s:13:"text_after_nl";s:0:"";s:5:"image";s:0:"";s:4:"type";s:5:"label";s:11:"padding_top";s:3:"-10";s:18:"padding_horizontal";s:1:"0";s:13:"border_radius";s:1:"3";s:12:"border_width";s:1:"0";s:12:"border_color";s:6:"ffffff";s:12:"image_height";s:0:"";s:11:"image_width";s:0:"";s:9:"color_use";s:1:"1";s:5:"color";s:6:"f16543";s:10:"font_color";s:6:"ffffff";s:9:"font_size";s:2:"14";s:11:"line_height";s:0:"";s:8:"position";s:4:"left";s:6:"rotate";s:4:"0deg";s:6:"zindex";s:3:"500";s:4:"data";a:0:{}s:15:"tooltip_content";s:0:"";s:13:"tooltip_theme";s:4:"dark";s:16:"tooltip_position";s:3:"top";s:18:"tooltip_open_delay";s:1:"0";s:19:"tooltip_close_delay";s:1:"0";s:15:"tooltip_open_on";s:5:"click";s:22:"tooltip_close_on_click";s:1:"0";s:17:"tooltip_use_arrow";s:1:"0";s:17:"tooltip_max_width";s:3:"300";s:8:"template";s:0:"";s:16:"div_custom_class";s:0:"";s:14:"div_custom_css";s:0:"";s:17:"span_custom_class";s:0:"";s:15:"span_custom_css";s:0:"";s:14:"b_custom_class";s:0:"";s:12:"b_custom_css";s:0:"";s:15:"i1_custom_class";s:0:"";s:13:"i1_custom_css";s:0:"";s:15:"i2_custom_class";s:0:"";s:13:"i2_custom_css";s:0:"";s:15:"i3_custom_class";s:0:"";s:13:"i3_custom_css";s:0:"";s:15:"i4_custom_class";s:0:"";s:13:"i4_custom_css";s:0:"";s:15:"better_position";s:1:"1";s:10:"top_margin";s:2:"10";s:12:"right_margin";s:2:"10";s:13:"bottom_margin";s:1:"0";s:11:"left_margin";s:1:"0";s:11:"top_padding";s:2:"15";s:13:"right_padding";s:2:"15";s:14:"bottom_padding";s:2:"15";s:12:"left_padding";s:2:"15";}
Контакти

  • Тел: +359 2 460 50 60
  • E-mail: office@bmg.bg
  • Адрес: 1172 София, ул. Никола Габровски 14
  • Карта на сайта

Вход

създаване на профил
BMG Data

Login